IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израелски стартъп привлече 29 млн. долара за 3D принтирани заместители на месо

Redefine Meat се възползва от бързия растеж на пазара на растителни алтернативи на месото

15:05 | 17.02.21 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Corinna Kern/Bloomberg</em></p>

Снимка: Corinna Kern/Bloomberg

Израелският стартъп Redefine Meat планира да пусне 3D принтирани заместители на месо в световен мащаб, след като привлече 29 млн. долара в кръг на финансиране, воден от компаниите за рисков капитал Happiness Capital и Hanaco Ventures, съобщи Ройтерс.

Redefine Meat е разработил технология за производството на растителни заместители на месо с 3D принтери.

Инвестицията ще му позволи да създаде мащабна пилотна линия, преди да пусне към дистрибуторите индустриални 3D принтери за заместители на месо по-късно тази година, се казва в изявление на компанията.

Пазарът на растителни алтернативи на месото расте бързо, тъй като потребителите се стремят да намалят приема на месо, за да пазят здравето си и околната среда и да имат хуманно отношение към животните.

Beyond Meat и Nestle пуснаха на пазара бургери и колбаси на растителна основа, разчитайки на други технологии, докато компаниите за 3D печат на месо като Redefine Meat или испанската Novameat се опитват да се справят с най-голямото предизвикателство досега: създаване на телешки стек, направен от растения.

CPT Capital, ранен поддръжник на Redefine Meat, и нови инвеститори, включително Losa Group, Sake Bosch и K3 Ventures, също са се присъединили към кръга на финансиране от серия A.

Ешчар Бен-Шитрит (вляво) и Адам Лахав, съоснователи на Redefine Meat. Снимка: Corinna Kern/Bloomberg

Съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Ешчар Бен-Шитрит заяви, че това е „основна стъпка“ за компанията, която възнамерява да си партнира с дистрибутори на месо по целия свят, за да достави продуктите си на потребителите.

Миналия месец Redefine Meat се обедини с израелския дистрибутор на месо Best Meister за разпространение в ресторанти и месарници в Израел. Компанията планира да навлезе в Европа, като започне с Германия и Швейцария, през следващите месеци, последвани от Азия и Северна Америка по-късно тази година.

От Redefine Meat обещават, че техните продукти ще имат същия вкус като истинското месо. Снимка: Corinna Kern/Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
kane
преди 3 години
3д месето е в пъти по вредно / пълно е с ***/ и по по скъпо от нормалното месо. Със субсидии обаче ще го докарат до масова употреба един ден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
3D месо ... ГМО зеленчуци ... шепа извратеняци са повели световното стадо към усмихнато и най вече екологично изтребление .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още