IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Жената чудо 1984“ изненада с боксофис дебюта си в Северна Америка

Лентата донесе приходи за почти 17 млн. долара и се радва на силен интерес в платформата HBO Max

15:48 | 29.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Жената чудо и нейното златно ласо донесоха неочаквано високи приходи от дебюта си по кината в Северна Америка – лентата „Жената чудо 1984“ с участието на актрисата Гал Гадот събра 16,7 млн. долара .

Очакванията за филма бяха приходите да са в размер на 10 до 15 млн. долара, показват данни на Boxoffice Pro, цитирани от Bloomberg. Това обаче е само частица от 103,3 млн. долара, които първата лента донесе с дебюта си. С премиерата в Северна Америка общите приходи от големия екран в световен мащаб достигат 85 млн. долара. Международният дебют донесе 38 млн. долара предишния уикенд.

Анализаторите предупреждават, че боксофис приходите са особено трудни за предсказване в ерата на коронавируса, тъй като кината са обект на постоянно променящи се ограничения. Близо две трети от театрите в САЩ са затворени, а тези които се пак работят, трябва да ограничат продажбата на билети, за да се спазва дистанция в салоните.

Warner Bros. обаче няма нужда да се притеснява. Филмът дебютира и на HBO Max на Коледа, което е помогнало да се счупи рекордът за употреба на платформата, съобщава студиото зад филма. Почти половината от потребителите на дребно са гледали филма в деня на неговото качване. От HBO Max посочват, че общо изгледаните часове на платформата са се увеличили повече от три пъти в сравнение с обичаен ден през предходния месец.

Добрите резултати накараха студиото да обяви в неделя, че ускорява заснемането и на третата част от поредицата, която отново събира Гал Гадот и режисьора Пати Дженкинс.

Филмът „счупи рекорди и надмина нашите очаквания във всички наши ключови мерки за гледания и абонаменти през първите 24 часа в услугата“ посочва Анди Форсел, ръководител на  HBO Max Global.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още