Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Жените в бизнеса допринасят с милиарди за британската икономика

Управлявани от жени компании са инжектирали 3 млрд. паунда в икономиката през последната година

Жените в бизнеса допринасят с милиарди за британската икономика

Снимка: Pixabay

Компаниите, управлявани от жени, са допринесли за икономиката на Великобритания с 3 млрд. паунда (3,8 млрд. долара) през последната една година, показва изследване на Founders4Schools, публикувано в Business Matters Magazine.

Изследването показва, че има общо 871 компании с оборот над 250 млн. паунда  (324 млн. долара), които са ръководени от жени. Фирмите отчитат среден годишен растеж от 28%.

Поводът за проучването е предстоящото през юни международно събитие в Силициевата долина, по време на което 15 от най-бързо развиващите се британски технологични компании, ръководени от жени, ще представят своя бизнес пред потенциални нови клиенти, инвеститори и партньори. 

Още по темата

Според организаторите Лондон е една от най-успешните технологични екосистеми в света и споделя много силни страни със Силициевата долина – креативност, иновации и предпримачество.

В същото време България попада в топ 5 на държавите, в които жените имат най-голям процент представителство в управлението на бизнеса в бордовете на корпоративни структури – почти 30%, сочи изследване на EY в 91 държави.

Индексът за равнопоставеност на половете, който бива публикуван всяка година от Института по равнопоставеност на половете към Европейската комисия, показва, че скандинавските страни са най-напред в напредъка си в тази област. България се нарежда на около 30-то място.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Коментари (2)

0
 
2
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
поредната сексиска статия, да се сигнализира на хелзинския комитет
1
 
8
 
1
преди 5 месеца
Чудесно.
Добре че има и други жени, които вместо да се занимават само и единствено с бизнес раждат и отглеждат деца в хубава семейна среда.
Бъдещето принадлежи на тези, които могат да осигурят оцеляване на поколението си, а бизнеса все ще продължи да си минава от едни управленски ръце в други независимо дали в даден момент е управляван от жена или мъж.

Още от Новини
Торта от сватбата на Доналд Тръмп и Мелания през 2005 г. бе продадена на търг