IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

J&J надмина очакванията за печалбата си в края на 2019 г.

Приходите на компанията обаче са под прогнозите на анализаторите

22:22 | 22.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Печалбата на Johnson & Johnson (J&J) за четвъртото тримесечие на 2019 г. оправда прогнозите на Wall Street, но не надмина очакванията за приходите, съобщи компанията, цитирана от CNBC.

Коригираната печалба на акция е достигнала 1,88 долара вместо очакваните 1,87 долара от анализатори, участвали в допитване на Refinitiv. Приходите й обаче са били на равнище от 20,74 млрд. долара вместо очакваните 20,8 млрд. долара

„Ние постигнахме силен растеж на продажбите и печалбата през 2019 г. благодарение на силното представяне на  фармацевтичния ни бизнес, ускоряването на производителността в нашето подразделение за медицински изделия и подобряването на рентабилността в потребителското ни звено“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на J&J Алекс Горски.

Фармацевтичният бизнес на J&J отчете приходи от 10,54 млрд. долара, което е увеличение с 3,5% спрямо миналата година. Подразделението за потребителски стоки на компанията, която поизвежда продукти за красота като Neutrogena, отчете ръст на приходите с 0,9% до 3,5 млрд. долара. Отделът за медицински изделия на J&J е постигнал приходи от 6,63 млрд. долара, което е спад с половин процент спрямо миналата година.

Компанията, която произвежда популярни марки потребителски продукти като Tylenol и Aveeno, е изправена пред множество съдебни дела заради твърдения, че бебешката й пудра с талк причинява рак, както и че в продължение на години е пренебрегвала рисковете от пристрастяващите болкоуспокояващи в своите маркетингови кампании.

Съдебните разноски са достигнали 264 млн. долара през четвъртото тримесечие в сравнение с 1,29 млрд. долара година по-рано. Компанията предвижда приходите й за 2020 г. да бъдат между 8,95 долара на акция и 9,10 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още