IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

J&J отчете спад на печалбата, но очаква повече приходи в края на 2017 г.

Компанията записва ръст на продажбите на медицински продукти от почти 5% през второто тримесечие

17:21 | 18.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Johnson & Johnson (J&J) записа слабо намаление на печалбата си през второто тримесечие на годината - до 3,83 млрд. долара, след почти 4 млрд. долара за същия период на 2016 година. В същото време приходите от продажби се увеличават с 1,9% до 18,8 млрд. долара.

Въпреки свиващата се печалба от J&J прогнозират ръст на продажбите за годината и актуализираха своята прогноза в посока нагоре. В компанията вече залагат, че ще завършат 2017 година с приходи от продажби между 75,8 млрд. долара и 76,1 млрд. долара.

В предишната прогноза долната граница на приходите беше 75,4 млрд. долара.

В отчета, публикуван на страницата на компанията, е записано, че като цяло увеличението на продажбите в САЩ е от 1,6%, а в чужбина - от 2,3 на сто.

Най-голям ръст отбелязват продажбите на медицински устройства - с почти 5% до 6,7 млрд. долара. Продажбите на лекарства достигат 8,6 млрд. долара, или повишение от 0,2 на сто, докато козметичните продукти на компанията са реализирали приходи от продажба в размер на 3,5 млрд. долара, което е ръст от 1,7 на сто.

J&J е първата голяма фармацевтична компания, която отчита финансовото си състояние през второто тримесечие и то на фона на провала на усилията на Доналд Тръмп да сложи край на реформата в здравеопазването на предшественика си Барак Обама. 

В сутрешните часове на Wall Street акциите на компанията губят почва - понижението е от 0,5% до 131,47 долара за брой към 16:45 часа българско време. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още