IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson купува Vogue International за 3,3 млрд. долара

Очаква се сделката да бъде приключена през третото тримесечие на 2016 г.

15:10 | 02.06.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Американският производител на фармацевтични и потребителски стоки Johnson & Johnson обяви в четвъртък, че подразделението му за потребителски стоки купува производителя на продукти за коса Vogue International за сумата от 3,3 млрд. долара, платими в брой, съобщава MarketWatch.

Сделката включва колекцията шампоани и балсами на Vogue OGX, линията за стилизиращи продукти за коса FX, както и линиите за грижа за косата Proganix и Maui Mosture.

„Придобиването на всички линии от водещи продукти за грижа за коса на Vogue International, продавани в САЩ и още 38 страни в света, ще заздрави глобалното ни присъствие в тази важна категория“, заяви председателят на Johnson & Johnson Хорхе Мескира.

„Ангажиментът на Vogue International към качеството, иновациите и предпочитанията на клиентите допълват нашето портфолио, докато в същото време представят атрактивни възможности за растеж в областта на грижата за косата на Johnson & Johnson“, допълни той.

Johnson & Johnson обяви, че се очаква сделката да бъде приключена през третото тримесечие на 2016 г. и подлежи на одобрение от регулаторите и други обичайни условия. Сделката не би трябвало да се отрази на перспективите за продажби или приходите на компанията за 2016 г., обяви още Johnson & Johnson.

Миналата седмица стана ясно, че германската Henkel също е подала оферта за придобиването на американския производител на продукти за коса. В надпреварата се включиха още конкурентите Unilever, L'Oreal и няколко други компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още