IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson повиши прогнозите си за годишната печалба

Компанията успя да задмине очакванията с резултатите си за третото тримесечие

20:34 | 16.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на фармацевтични и потребителски стоки Johnson & Johnson отчете малко по-добра от очакванията печалба за третото тримесечие и повиши годишните си прогнози, след като засиленото търсене на лекарства срещу рак и на имунни заболявания подкрепиха силните резултати на фармацевтичното подразделение, предава Ройтерс.

Акциите на конгломерата поскъпват с 1,9% днес до 136,50 долара, след като повиши прогнозата си за годишна печалба за 2018 г. до диапазона от 8,13 до 8,18 долара на акция спрямо предишните очаквания за 8,07-8,17 долара.

Стабилните продажби от лекарства с рецепти са помогнали да се компенсира продължаващото разочарование от сегмента с медицински устройства. По време на конферентен разговор с анализатори мениджърите заявиха, че бизнесът ще започне да расте в съответствие с пазара или по-добре от него до 2020 г.

Не сме доволни от представянето на медицинските устройства“, каза главният финансов директор Джоузеф Уолк, след като продажбите за тримесечието на отдела не отговориха на очакванията на Wall Street.

Компанията продава някои от подразделенията си, например за устройства за лечение на диабет, за да се фокусира върху по-добре представящи се бизнеси и развитието на нови продукти.

Продажбите като цяло са нараснали с 3,6% до 20,35 млрд. долара през тримесечието, задминавайки средната оценка на анализаторите за 20,05 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Продажбите от фармацевтичния отдел са се увеличили с 6,7% до 10,35 млрд. долара, подкрепени от двуцифрения ръст на продажбите на някои лекарства.

Продажбите на отдела на медицински устройства обаче са спаднали с 0,2% до 6,59 млрд. долара, а на потребителски продукти са се вдигнали с 1,8% до 3,42 млрд. долара, подкрепени от повторното представяне в САЩ на бранда за бебешки стоки на Johnson.

Без еднократните ефект печалбата на компанията възлиза на 2,05 долара на акция, което е с 2 цента над пазарната прогноза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още