IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Жокера“ остава най-гледаният филм за уикенда в Северна Америка

Лентата успя да спечели 55 млн. долара през двата почивни дни

11:11 | 14.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Новият филм с участието на Хоакин Финикс „Жокера“ продължава да привлича фенове по кината, но и притеснения от служителите на реда. Лентата за злодея на DC Comics изпревари филма с участието на Уил Смит „Близнакът“ на Paramount Pictures, както и новата анимация „Семейство Адамс“ в боксофис класацията, съобщава Bloomberg.

Лентата успя да спечели 55 млн. долара през двата почивни дни в Северна Америка, показват данни на Comscore Inc. Това е значително над очакванията на анализаторите за приходи от между 43 млн. долара и 45 млн. долара.

Лентата за „Жокера“, която наподобява реални случаи на атентатори стрелци в САЩ, стана причина за тревога у силите на реда за възможно насилие. В петък от ФБР съобщиха, че извършват наблюдение на онлайн заплахи за насилие, свързани с филма. От своя страна от студиото зад „Жокера“ заявиха, че целта на филма не е да изобразява персонажа „като герой“.

На второ място по зрителски интерес се нареди анимацията „Семейство Адамс“ на Metro-Goldwyn-Mayer и United Artists Releasing с 30,3 млн. долара приходи, което е над очакванията на анализаторите за 29 млн. долара.

На трета позиция се нарежда лентата „Близнакът“ с приходи от 20,5 млн. долара при прогнози в диапазона от 21 млн. долара до 22,8 млн. долара.

Другият нов филм по кината през уикенда – „Jexi“ на Lions Gate Entertainment Corp., успя да събере приходи от 3,1 млн. долара при прогнозирани 3,5 млн. долара.

боксофис боксофис

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още