IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Жокера“ постави рекорд за октомврийска премиера в Северна Америка

Филмът събра над 93 млн. долара приходи от продажбата на билети

11:11 | 07.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jocker Movie Facebook page</em></p>

Снимка: Jocker Movie Facebook page

„Жокера“ – новият филм на Warner Bros. за злодея на DC Comics, постави рекорд за кинопремиера през октомври, въпреки огромния брой критики за насилие в продукцията, пише Bloomberg.

Лентата, в която Хоакин Финикс играе прочутия враг на Батман, събра 93,5 млн. долара от продажбата на билети в кината в Северна Америка през този уикенд, посочва Comscore. Сумата надмина тази от 80,3 млн. долара, която генерира продукцията на Sony Pictures „Венъм“ миналия октомври. Анализаторите очакваха „Жокера“ да събере между 85 и 90 млн. долара, а прогнозата на студиото беше за 80 млн. долара.

Във филма режисьорът Тод Филипс изгражда героя на DC Comics, проследявайки еволюцията му от самотен мъж, който живее с майка си и работи като клоун, до жесток злодей.

Warner Bros. похарчи около 55 млн. долара за създаването на „Жокера“, или около една четвърт от обичайния бюджет за филм със супергерои, което означава, че лентата ще генерира печалба, дори ида не успее да достигне такива продажби на билетите като продукция за супергерой.

Въпреки това филмът на Филипс предизвика опасения, че може да доведе до насилие. Семействата на жертви от масовата стрелба в кино в Аурора, Колорадо, през 2012 г., писаха на студиото, за да изразят притесненията си. Тогава мъж откри огън по време на прожекцията на „Черният рицар: Възраждане“ – филм на Warner Bros. за Батман.

Century Theater, който се намира в търговски център в Хинтингтън Бийч, Калифорния, отмени две от прожекциите на „Жокера“ по-рано тази седмица, след като местната полиция получи информация за „потециални заплахи“.

Втората позиция в боксофиса в САЩ и Канада тази седмица остана за анимацията „Загубеният Йети“, която събра 12 млн. долара приходи във втората си седмица по кината. „Имението Даунтън“ пък е трети с 8 млн. долара приходи за уикенда след три седмици на голям екран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още