IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Christie‘s затяга коланите?

Компанията ще обединява отделите и ще намали броя на своите служители

17:53 | 03.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Jason Alden/Bloomberg News</p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg News

Всъщност главният изпълнителен директор на Christie‘s Гийом Черути искаше да даде позитивен старт на виртуалната пресконференция за предстоящия аукцион „One“ от 10 юли. Този аукцион трябва да замества гала-търговете в Ню Йорк. Christie’s променя най-голямата си седмична продажба за годината в двучасово събитие, което ще се проведе на 10 юли. Аукционери в четири града ще предават търга на живо, докато наддаването ще се случва в реално време онлайн и по телефона. 

Кризата на пазара на изкуства обаче е толкова дълбока, че коментарите на Черути за вътрешното преструктуриране на концерна заеха много време от изявлението му и звучаха не като част от глобална стратегия, а по-скоро като мярка за строги икономии.

Christie‘s обединява отделите „Импресионисти и модернисти“ с този за „Следвоенно и съвременно изкуство“. Ще има един отдел за изкуството на 20 и 21 век. Това адресирало промененото поведение, тъй като клиентите били еклектично настроени, пише в свой анализ Handelsblatt.

Преструктурирането засяга управлението, аукционните формати и планирането. Сливането не е иновативно, тъй като Phillips вече предприе подобно концептуално опростяване. Christie's обаче е първата от големите аукционни къщи, която говори открито за трудната пазарна ситуация. Според Черути „стабилното управление" и „намаляването на разходите чрез намаляване на персонала" са неизбежни.

Sotheby’s все още е заета със следприватизационното си преструктуриране: последиците от разделянето на лукс и арт поделенията на агенцията със сигурност ще бъдат видими скоро. От март Bonhams пък има нов управляващ директор за Обединеното кралство и Европа. Патрик Масън трябва да има доста работа, тъй като къщата продължава да се фокусира предимно върху „живите търгове“.

Phillips от своя страна продължава да разширява своята дигитална стратегия. Едно е ясно както за клиентите, така и за пазарни наблюдатели: през тези безпрецедентни месеци всеки върви по своя път. Времето на координираните седмици за търгове приключи – поне в обозримо бъдеще.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още