IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да проектираме малка баня?

Добре е дизайнът да се фокусира предимно върху леки, светли цветове, които символизират свежест и простор

11:26 | 22.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: www.keramo-bg.com</em></p>

Илюстрация: www.keramo-bg.com

Баня с площ от 2,5 или 2,7 квадратни метра е класически вариант в домовете, строени през миналия век. Дизайнерите отдавна измислят трикове, които помагат да се пренебрегват малките размери и да се създават различни интериорни проекти във всякакви стилове.

Дизайнът в малката баня е добре да се фокусира предимно върху леки, светли цветове, които символизират свежест и простор. Не е необходимо да се спирате само на бял цвят: може да бъде меко синьо, бежово и други пастелни нюанси.
По-добре е да се избягват големи орнаменти и рисунки. Те визуално заемат твърде много място. Малки детайли или дори малка мозайка ще бъдат много по-приятни за окото.

Ако искате да направите място за пералня или мивка, поставете душ. Но ако има алтернатива (например, пералнята може да бъде в кухнята, мивката - също), използвайте пространството стратегически и инсталирайте вана. Отпускането във ваната е много полезно, особено когато се приберете след дълъг ден от работа.

Разпръскването на малки лампи или ленти със светодиоди визуално увеличават пространството. Огледалата също помагат за това.

Ако се планира основен ремонт на баня, опитайте се да премахнете всички ненужни неща в стените: тръби и шкафове. Опитайте се да направите ниша в стената над ваната, която ще играе ролята на рафт.

В наши дни на купувачите в магазините им се предлага богат избор от плочки, тапети, мебели, санитарен фаянс и други, с които могат да направят банята функционално и красиво място.

По-икономични опции за банята със скромни размери са водоустойчив тапет, боя и пластмасови панели. Освен че тези материали са по-евтини, довършителните работи с тях също ще струват по-малко поради лекотата на работа.

Съгласете се, не е лесно да изберете най-подходящото решение за вас в такова разнообразие. Опитайте се предварително да си създадете скица и избирайте всеки отделен елемент, да го свържете с другите елементи за банята, така че накрая гарантирано да се чувствате приятно и удобно.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още