IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Как да си дресираш дракон" 3 владее зрителския интерес вече втора седмица

Втора позиция е за премиерната анимация от миналия петък - "Lego: Филмът" 2

10:43 | 13.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Universal Pictures</em></p>

Снимка: Universal Pictures

Продължението на двете анимации от 2010 и 2014 година по поредицата от книги на Кресида Коуел "Как да си дресираш дракон: Тайнственият остров" продължава да е на първа позиция сред най-гледаните филми у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Анимацията, която завършва историята за викингa ездач Хълцук, чиято задача е да установи мирно съжителство между викинги и дракони, е гледана от 72 888 зрители и има 735 943 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Втора позиция е за премиерната анимация от миналия петък - "Lego: Филмът" 2. Разказът, който ни връща отново в Бриксбърг, където познатите герои отново ще спасяват града си, но този път от космически нашественици, е гледан от 8 746 зрители и има 84 289 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

Комедията "Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си" е втората премиера от миналия уикенд и е на трета позиция по зрителски интерес. Филмът за родители, които се опитват да прикрият финансовото си състояние от дъщеря си и други приятели и с това предизвикват поредица от комични ситуации, е гледан от 5 843 зрители и има 56 565 лева приходи за първите три дни у нас.

На четвърта позиция сред най-гледаните филми е третата премиера от миналия уикенд - "Фаворитката", която освен награда от фестивала във Венеция, вече е с 10 номинации за "Оскар". Случващото се в Англия в началото на 18-ти век, когато прислужницата Абигейл печели благоразположението на кралица Анна Стюарт, е гледано от вече 3 661 зрители и има 35 285 лева приходи.

Пето място е за драмата "Трафикантът" на Клинт Истууд, която е вече 10 дни на екраните у нас. Историята, базирана на действителните действия на възрастен мъж, пренасял наркотик за мексикански наркокартел срещу добро заплащане, е гледана от 13 831 зрители и има 131 257 лева приходи от билетите им.

На шесто място е трилърът "Фатално затишие" с Ан Хатауей, Матю Макконъхи и Джейсън Кларк. Драмата, разиграла се на риболовно корабче, на което бивш съпруг трябва да помогне на съпругата си и да застане срещу новия й съпруг, е гледана от 28 976 зрители и има 263 969 лева приходи за трите седмици у нас.

Седмо място заема приключенският филм по книгите на DC Comics "Аквамен". Историята на полу-човека, полу-атлантидец Артър Къри, който се оказва законният престолонаследник на Атлантида, е вече два месеца на екраните у нас и за това време са я гледали 149 531 зрители и има 1 696 176 лева приходи.

На осма позиция е трилърът "Стъкления", обединяващ героите от двата досегашни филма - "Неуязвимият" и "На парчета". Събирането на тримата свръхгерои - Стъкления, Дейвид Дън и Кевин Кръм в психиатрична клиника, както и събитията след това, са гледани от 41 150 зрители и има 398 767 лева приходи за месец на екраните у нас.

Девето място е за сръбския екшън "Южен вятър", в който играят и българските актьори Христо Шопов и Ивайло Захариев. Случващото се на белградска земя, когато автокрадец задига мерцедес, пренасящ наркотик и това пренарежда криминалния контингент в сръбската столица, е гледано вече от 37 721 зрители и има 343 390 лева приходи за петте седмици у нас.

На десето място е анимацията "Ралф разбива интернета". Продължението на филма отпреди седем години, в което момчето с добро сърце Ралф трябва да спаси играта "Сладка треска" на своята приятелка Ванилъпи, но с помощта на интернет, е гледано от 66 748 зрители и има 643 737 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

Извън първите десет е четвъртата премиера от миналия уикенд - българският "Смартфонът беглец". Историята за група тийнейджъри, които с помощта на мобилен телефон се пренасят в миналото, е гледана от 2 695 зрители и има 18 141 лева приходи от билетите им за първите три дни у нас.

Петата премиера от миналия уикенд - френската комедия "Чувствам се добре" е гледана от 608 зрители и има 6 182 зрители за първите три дни у нас.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още