IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Григор Димитров и Цветана Пиронкова запалиха децата по тениса?

От 1 януари две 14-годишни момичета – Йоана Константинова и Росица Денчева ще стартират като №1 и №2 в Европа по тенис, съобщи треньорът Даниел Ангелов

11:30 | 08.12.20 г.
<p>
	Йоана Константинова. <em>Снимка: Българска федерация по тенис</em></p>

Йоана Константинова. Снимка: Българска федерация по тенис

Образованието и физическата култура вървят ръка за ръка, те се застъпват. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Даниел Ангелов, национален треньор към Българската федерация по тенис.

“Много е важно децата на България да останат в движение, да останат активни и да спортуват”, посочи той.

Според него родителите в България са “много будни” и осъзнават нуждата децата им да спортуват.

“Днешните родители са наистина в течение защо е важно децата да спортуват и какви са ползите от това”, отбеляза Даниел Ангелов.

По думите му все повече са децата, които проявяват интерес към спорта и конкретно тениса в нашата страна, защото имат предвид и успехите, които страната ни има на международната сцена.

Националният треньор по тенис за подрастващи потвърди, че родителите и децата започват да вярват, че наистина е възможно едно дете да се реализира успешно както на европейско, така и на международно ниво.

"От 1 януари 2021 две 14-годишни момичета – Йоана Константинова и Росица Денчева ще стартират като №1 и №2 в Европа по тенис. Това се случва за първи път в историята на българския тенис”, разкри Даниел Ангелов.

Като едно от най-големите предизвикателства в сферата в България треньорът изтъкна трансферирането на детско-юношеския към професионалния тенис.

“Към момента потенциалът в детско-юношеските години е доста голям, но когато стане въпрос за следващата крачка, тя е много трудна, там трябва да подобрим работата си”, препоръча специалистът по тенис.

Ангелов коментира и как ограниченията, свързани с разпространението на пандемията, се отразяват върху спортуващите.

Как Covid-19 промени спорта в България? Вижте целия разговор във видео материала на на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Смарт час” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още