IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват феновете при завръщането на Лига Европа и Националната хокейна лига?

Новата дата за сблъсъка Антъни Джошуа – Кубрат Пулев ще е през декември, съобщи Веселин Коларов, редактор в Gol.bg

22:13 | 31.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Сезонът в Националната хокейна лига на САЩ се завръща, след като беше прекъснат през март заради пандемията от коронавирус. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria редакторът на Gol.bg Веселин Коларов.

"И тази година ще имаме носител на Купа "Стенли", въпреки пандемията. Тя не е връчвана само два пъти от XX век досега: през 1919 г. заради епидемията от испански грип и през 2005 г. заради локаута на играчите“ , припомни той.

Коларов посочи, че отборите вече изиграха по няколко контроли, а на 1 август започват и плейофите с нов формат.

„Ще участват 24 отбора, по 12 от двете конференции. Мачовете ще се състоят в Едмънтън и Торонто, Канада. Планът е финалната серия за Купа "Стенли" да започне на 20 септември и да завърши най-късно на 2 октомври. Новият сезон пък трябва да стартира на 1 декември, което е с два месеца по-късно от обичайното", разкри журналистът.

Той коментира и българската следа в Националната хокейна лига – вратарят Александър Георгиев, който е роден в Русе, но е национал на Русия.

"Попадна в състава на Ню Йорк Рейнджърс. Имаше опасност да изпадне от групата заради проблеми с визата. Казусът вече е решен и се ще конкурира за титулярно място с Игор Шестьоркин и легендата Хенрик Лундквист. Именно с мач на Ню Йорк Рейнжърс се рестартира сезонът. На 1 август от 19.00 часа наше време отборът се изправя срещу Каролина в предварителния кръг на плейофната фаза", каза редакторът на Gol.bg.

Какви са баскетболните новости в НБА? Какви са причините за поредната нова дата за сблъсъка Антъни Джошуа – Кубрат Пулев? Какво да очакват феновете от подновяването на 5 август на Лига Европа? Къде ще се играят мачовете?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още