IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калвин Харис за пети пореден път e най-високоплатеният диджей според Forbes

33-годишният диджей е спечелил 48,5 милиона долара за една година

17:51 | 09.08.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Калвин Харис. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Калвин Харис. Снимка: Архив Ройтерс

Шотландецът Калвин Харис за пети пореден път зае първото място в годишната класация на сп. Forbes за най-високоплатени диджеи, предаде Ройтерс.

Финансовата библия отчита печалбите на класираните в сферите им на изява за период от 12 месеца, приключил на 1 юни 2017 г. 

За посочения период 33-годишният диджей Калвин Харис е спечелил 48,5 милиона долара, основно от участията си в Лас Вегас и на фестивали, както и като като продуцент на хитови парчета. Сред тях е и собственият му хит "Feels", записан в сътрудничество с Кейти Пери и Фарел Уилямс. 

Холандският диджей Тиесто - първенецът от 2012 г., заема второто място в класацията с 39 милиона долара.

На трето място е дуото Chainsmokers, подпомогнато отчасти от успеха на хитовите си парчета "Closer" в сътрудничество с певицата Холзи и "Something Just Like This" в сътрудничество с Coldplay.. 

Списъкът, в който намират място още французинът Давид Гета и германецът Зед, свидетелства за липсата на разнообразие в тази сфера на изява - Топ 10 на най-печелившите диджеи включва само мъже, предимно бели, от САЩ и Европа.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
3-годишният диджей е спечелил 48,5 милиона долара за една година----Хаха.Моля оправете си грешката. С тази брада въобще не изглежда да е 3 годишен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още