Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Кандидатите за благотворителен обяд с Уорън Бъфет все повече развързват кесията

Наддаването е надминало досегашния рекорд още преди края си в петък вечер

Кандидатите за благотворителен обяд с Уорън Бъфет все повече развързват кесията

Уорън Бъфет. Снимка: Архив Ройтерс

Благотворителен търг за обяд с Уорън Бъфет отбеляза рекорд още преди края си, съобщава Wall Street Journal.

Наддаването на ежегодния търг за обяд с легендарния инвеститор достигна 3 500 100 долара късно в понеделник, един ден след началото му при първоначална цена от 25 хил. долара. Търгът за среща с милиардера и председател на Berkshire Hathaway ще приключи в петък вечер. Всички участници в аукциона трябва да бъдат подбрани предварително, за да предложат оферта. Той е организиран от eBay и компанията за управление на търгове Matchfire.

Още по темата
Анонимен кандидат постави предишния рекорд от 3 456 789 долара през 2012 г., а сумата беше достигната и през 2016 г. Миналата година печелившата оферта, също от анонимен кандидат, достигна 3 300 100 долара.

Търгът е набрал близо 30 млн. долара за благотворителната организация от Сан Франциско Glide, любимата кауза на първата съпруга на Бъфет, Сузи, която почина през 2004 г. Glide предлага безплатна храна, здравни грижи и други услуги на бездомници и хора с ниски доходи в Сан Франциско.

Победителят може да покани до седем приятели на обяда с Бъфет в ресторанта Smith & Wollensky в Ню Йорк. Основателят на заведението предоставя годишно дарение на Glide.

Към вторник вечерта четирима кандидати са участвали в тазгодишния търг. От 2008 г. насам печелившата оферта надхвърля 1 млн. долара. Наддаването, което започна през 2000 г., се прехвърли в интернет през 2003 г.

Тед Уешлър спечели два пъти, когато беше хедж фонд мениджър, като и в двата случая плати над 2 млн. долара. Уешлър беше нает по-късно от Бъфет за портфолио мениджър. Очаква се той и другият полтфолио мениджър Тод Комбс в крайна сметка да наследят Бъфет в наблюдението на инвестициите в акции на Berkshire.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Японски компании подкрепят своите продажби в Китай с реклами на живо