IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Картина на Марк Шагал беше продадена за рекордните 28,5 млн. долара

Картината "Влюбените" надхвърли значително първоначалната оценка, която беше между 12 милиона и 18 милиона долара

12:51 | 15.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Sotheby&#39;s</em></p>

Снимка: Sotheby's

Картината "Влюбените" на Марк Шагал беше продадена за 28,5 милиона долара на търг на аукционна къща Sotheby's в Ню Йорк, предаде Франс прес.

Сумата е рекордна за произведение на руско-френския художник. 

Масленото платно, което не е сменяло собственика си от близо 90 години, датира от особено щастлив период в живота на родения във Витебск Шагал и свидетелства за любовта му към неговата сънародничка Бела Розенфелд и към приемния му град Париж. 

Достигайки сумата от 28,5 милиона долара след 10-минутно наддаване, картината "Влюбените" надхвърли значително първоначалната оценка, която беше между 12 милиона и 18 милиона долара. 

На търга на Sotheby's за произведения на импресионизма и модернизма картината "Лед. Бенкур" (1893) на Клод Моне с оценка между 18 милиона и 25 милиона долара беше продадена за 23,3 милиона долара.

Любопитното е, че продажбата беше осъществена в деня, в който се навършиха 177 години от рождението на прочутия френски импресионист.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още