IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Казината в Макао отчитат най-силния ръст на приходите си от три години

Освен при обикновените туристи по-голяма посещаемост има и във VIP сегмента

13:57 | 01.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Приходите от казината в Макао през октомври са се увеличили с най-бързия си темп от три години, след като много играчи на високи залози и туристи са посетили най-големия хазартен център в света след празниците и срещата на Комунистическата партия в Китай, съобщава Bloomberg.

Брутните постъпления от хазарт са се повишили с 22,1% до 26,6 млрд. патака (3,3 млрд. долара) миналия месец, сочат данни на властите в Макао от сряда. За сравнение, медианната оценка в анкета на Bloomberg сред анализатори бе за ръст от 14,5%.

„Последната седмица на октомври сочи, че ВИП и премиум сегментите са спечелили от силното търсене“, каза Бен Лий, управляващ партньор в азиатската хазартна консултантска агенция IGamiX в Макао. „Липсата на заявени намерения за допълнителни мерки срещу хазарта вероятно са намалили тревогите на китайските VIP гости по отношение на хазартната дейност“.

Ръстът на приходите на казината – най-високият от октомври 2014 г., се отчита в момент, в който Las Vegas Sands Corp. планира да похарчи 1,1 млрд. долара, за да реновира курорт в атракция, напомняща на Лондон, а MGM Resorts International се готви да даде старт на имот за 3,3 млрд. долара, за да привлече обикновени играчи и туристи. Много комарджии са посетили бившата португалска колония в края на месеца, за да избегнат тълпите заради Златната седмица.

„Последващото представяне след пика на сезона е доста силно“, казва анализатори на Daiwa Capital Markets Hong Kong в свой коментар от 31 октомври. „Това явно важи особено силно за VIP сегмента“.

Заедно с обикновените комарджии китайските играчи на високи залози също сериозно са се насочили към Макао. Поне един от водещите хазартни оператори е отчел ръст на приходите от VIP гости от над 40% през октомври, казват анализаторите на Daiwa.

Макао печели и от икономическото разширяване на Китай, който до голяма степен поддържа инерцията си през третото тримесечие благодарение на стабилното промишлено производство и потребителските разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още