IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Казината в Макао отварят отново врати в четвъртък след 15-дневно затваряне

В Макао има информация за 10 души, заразени с коронавирус, но не са открити нови случаи на инфекцията в продължение на 12 дни

18:21 | 17.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Bloomberg/Justin Chin</em></p>

Източник: Bloomberg/Justin Chin

Казината в най-големия център за хазартни игри в света ще могат да възобновят дейността си в четвъртък след безпрецедентното 15-дневно затваряне заради разпространението на смъртоносния коронавирус, съобщава Bloomberg.

Лей Уай Нун, секретар по икономиката и финансите на Макао, заяви в понеделник, че казината могат да отворят отново на 20 февруари, въпреки че това ще бъде обусловено от критерии, които той не посочи.

Възобновяването може да повлияе положително на сектора, в който вече се усещат последиците от забавяне на китайската икономика и преминаването към хазартни операции в Югоизточна Азия. Fitch Ratings изчисли, че кризата може да заличи паричния поток от 3,3 млрд. долара за шестте оператора в Макао, включително за местните звена на Las Vegas Sands и MGM Resorts International.

В Макао, където има информация за десет потвърдени случая на коронавирус, не са открити нови болни в продължение на 12 дни, според изявление, публикувано от местните здравни власти късно в неделя.

Макао преустанови дейността на казината за период от 15 дни, който започна на 5 февруари. Това е най-продължителното спиране за най-големия хазартен хъб в света. MGM заяви, че губи 1,5 милиона долара на ден в Макао, докато Wynn Resorts сподели, че отбелязва загуба в размер на около 2,5 милиона долара дневно.

По-рано президентът на Sands China Уилфред Уонг заяви, че очаква малко клиенти, когато казината отново отворят врати, и вярва, че ще отнеме два до три месеца преди бизнесът да се върне към нормалното си състояние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още