IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kering преговаря за придобиването на Moncler

Акциите на Moncler поскъпнаха с над 8% минути след 16 ч. в четвъртък в Милано, докато цените на книжата на Kering се повишиха с над 1% в Париж

16:16 | 05.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Kering започна преговори с Moncler за потенциална сделка за придобиване на италианския производител на ски облекло, посочва Bloomberg TV Bulgaria.

Старши мениджъри на Kering, собственикът на Gucci и Saint Laurent, са провели предварителни разговори с представители на Moncler, посочват източниците, пожелали да запазят анонимност. За момента няма гаранции, че разговорите ще доведат до сделка.

Акциите на Moncler поскъпнаха с над 8% минути след 16 ч. в четвъртък в Милано, докато цените на книжата на Kering се повишиха с над 1% в Париж, повеждайки ръстовете при акциите на други производители на луксозни стоки.

С ръст от около 48% тази година пазарната оценка на Moncler достига близо 11 млрд. евро (12,2 млрд. долара). Евентуално придобиване ще изисква главният изпълнителен директор на Kering Франсоа-Анри Пино да спечели над Ремо Руфини, най-големият акционер в Moncler. Руфини притежава дял от 22,5% в Moncler, сочи информация на Bloomberg.

Представител на Kering е отказал да коментира темата, докато този на Moncler не е бил на разположение извън работно време.

Придобиването на Moncler ще помогне на Kering в рамките на по-широката конкуренция с LVMH, която наскоро купи производителя на луксозни бижута Tiffany & Co. в сделка за 16,2 милиарда долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още