IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кината в САЩ отвориха врати. Има ли кой да ги посещава?

Притесненията, свързани с Covid-19, остават, а зрителите са предпазливи

17:15 | 21.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Днес AMC, Regal, Cinemark и Marcus, както и други големи киновериги отвориха отново своите киносалони за публиката в САЩ след пет дълги месеца, в които не работеха заради коронавируса, пише CNBC.

Но дори с по-строги протоколи за сигурност и нови премиери, любителите на киното може да са предпазливи, когато става дума за завръщане в салоните.

„Отварянето на киносалоните този уикенд определено е сладко-горчив момент за филмовата индустрия“, коментира Джеф Бок, старши анализатор на Exhibitor Relations. „От една страна, за някои кина е облекчение отново да отворят врати, но същевременно много от тези кина отварят в щати и градове, които не са се справили с разпространението на коронавируса“, посочва той.

Здравните експерти са притеснени, че системите за вентилация като тези в кината могат да разпространяват потенциално заразени капчици и предупреждават, че някои потребители може да свалят маските си, след като светлините изгаснат.

Въпреки че главният изпълнителен директор на AMC Адам Арън е инсталирал нова система за филтриране на въздуха в опит да забави разпространението на болестта, не е ясно дали други кина разполагат с тази нова технология.

Според проучване от средата на август, проведено от Morning Consult, едва 17% от респодентите се чувстват достатъчно комфортно да отидат на кино сега. Това е под 20-те процента от средата на юли.

Разбира се, резултатите от проучванията варират силно. Допитване до 16 хил. посетители на кина, организирано от Atom Tickets, установи, че 74% от респондентите са готови да се върнат в кината до месец, а 40% - незабавно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още