Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Китай продължава да подкрепя резултатите на Hermes

Инвеститорите обаче следят внимателно дали тенденцията няма да се обърне заради търговското напрежение

Китай продължава да подкрепя резултатите на Hermes

Снимка: gettyimages.com

Производителят на луксозните чанти Birkin – Hermes International, отчете рекордна печалба за първото полугодие в резултат на силни продажби в Китай – тенденция, която не показва признаци за забавяне дори на фона на сриващите се пазари в азиатската страна, предава Bloomberg.

Оперативната печалба на компанията е нараснала до 34,5% от продажбите, или с 0,2 пр.п., заяви базираната в Париж Hermes. Анализаторите очакваха процентът да е 34,4 на сто, сочи медианната оценка, събрана от Bloomberg.

Инвеститорите в луксозния сектор следят внимателно развитията, за да видят дали бумът, за който основен виновник е Китай, ще се забави постепенно или портфейлите рязко ще се затворят. През юли Hermes отчете ръст на продажбите за първото полугодие от 13% в Азия при постоянни валутни курсове въпреки спадовете на борсата в Шанхай и опасенията около търговската война със САЩ.

„Няма промени в тенденцията за момента“, коментира главният изпълнителен директор Аксел Дюма положението в Китай в разговор с репортери.

Оперативната печалба се е увеличила с 6% до 985 млн. евро през първото полугодие „благодарение на особено стабилния растеж“ и благоприятните валутни курсове, заяви компанията. Hermes потвърди целта си за ръста на приходите при постоянни валутни курсове.

Акциите на Hermes поскъпнаха с 3,4% до 552 евро сутринта в Париж. Те носят възвръщаемсот от 28% през последната година спрямо 4% на индекса на Bloomberg Intelligence за европейските компании от луксозния сектор.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Starbucks открива целодневно отворено кафене с храна в Шанхай