IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай продължава да подкрепя резултатите на Hermes

Инвеститорите обаче следят внимателно дали тенденцията няма да се обърне заради търговското напрежение

15:03 | 12.09.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gettyimages.com</em></p>

Снимка: gettyimages.com

Производителят на луксозните чанти Birkin – Hermes International, отчете рекордна печалба за първото полугодие в резултат на силни продажби в Китай – тенденция, която не показва признаци за забавяне дори на фона на сриващите се пазари в азиатската страна, предава Bloomberg.

Оперативната печалба на компанията е нараснала до 34,5% от продажбите, или с 0,2 пр.п., заяви базираната в Париж Hermes. Анализаторите очакваха процентът да е 34,4 на сто, сочи медианната оценка, събрана от Bloomberg.

Инвеститорите в луксозния сектор следят внимателно развитията, за да видят дали бумът, за който основен виновник е Китай, ще се забави постепенно или портфейлите рязко ще се затворят. През юли Hermes отчете ръст на продажбите за първото полугодие от 13% в Азия при постоянни валутни курсове въпреки спадовете на борсата в Шанхай и опасенията около търговската война със САЩ.

„Няма промени в тенденцията за момента“, коментира главният изпълнителен директор Аксел Дюма положението в Китай в разговор с репортери.

Оперативната печалба се е увеличила с 6% до 985 млн. евро през първото полугодие „благодарение на особено стабилния растеж“ и благоприятните валутни курсове, заяви компанията. Hermes потвърди целта си за ръста на приходите при постоянни валутни курсове.

Акциите на Hermes поскъпнаха с 3,4% до 552 евро сутринта в Париж. Те носят възвръщаемсот от 28% през последната година спрямо 4% на индекса на Bloomberg Intelligence за европейските компании от луксозния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още