IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай ще купува половината от луксозните стоки до 2025 година

Миналата година на китайците са се дължели една трета от всички продажби на луксозни дрехи, аксесоари и козметика

14:16 | 15.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайските потребители продължават да са в центъра на вниманието на производителите на луксозни стоки, тъй като ново проучване на консултантската компания Bain сочи, че те ще бъдат основният двигател на близо половината от световната търговия със скъпи стоки до 2025 година, предаде Асошиейтед прес.

Според Bain китайците ще покрият 46 процента от световните продажби на луксозни стоки на стойност около 365 милиарда евро (412 милиарда долара) за само шест години.

Миналата година те са представлявали една трета от всички продажби на луксозни дрехи, аксесоари и козметика.

Партньорът от Bain Клаудиа Д'Арпицио каза, че половината от покупките ще бъдат правени в Китай, като разликите в цените се стопяват, а компаниите подобряват качеството на услугите си в страната.

Според проучването на Bain продажбите на луксозни стоки тази година ще се увеличат с 2 процента до 260 милиарда евро спрямо 254 милиарда евро миналата година, като се изключват предметите на луксозното изкуството, дизайн и декорация.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още