IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските туристи са осъществили над 100 млн. пътувания тази година

Броят на пътешествията им вече надмина общия брой за 2013 г.

14:56 | 08.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

През изтеклите 11 месеца от годината туристите от континенталната част на Китай са направили повече от 100 млн. международни пътувания – брой, който надвишава общия за 2013 г., сочат данни на Китайската национална администрация по туризъм.

Преди 15 години туристите от азиатската страна извършваха по-малко от 10 млн. пътувания в чужбина, пише BusinessWeek.

Оттогава обаче има бърз растеж на броя на международните и вътрешните пътувания на китайците, което се дължи на повишаването на доходите в страната.

Голяма част от тези пътувания (над 60%) са в Китай, Хонконг, Макао и Тайван. Почти 90 на сто от дестинациите на китайците пък са в Азия.

China UnionPay – местната Visa – в момента предлага няколко промоции, с които се надява да насърчи пътуващите в чужбина да харчат повече. Картодържателите, които посещават Париж, Рим и Сидни могат да получат 15% намаление в хотели, ресторанти и на по-големите туристически атракции. Тези, които посещават Бали, Пукет и Малдивите, пък се радват на 10% отстъпка.

От своя страна, националните туристически органи в Швейцария и Исландия наскоро включиха собствени щандове на събитието „Ski & Style”в Пекин, което се проведе през ноември, с надеждата да привлекат по-заможни китайски скиори в европейските зимни курорти.

Същевременно китайците стават все по-важни за ски индустрията, тъй като зимните спортове започват да набират популярност в азиатската страна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още