IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Книга за джунглата" привлече и българските зрители в кината

Лентата има 271 198 лева приходи у нас

11:22 | 20.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: The Jungle Book Facebook page</em></p>

Снимка: The Jungle Book Facebook page

Филмът „Книга за джунглата“, създаден по едноименния сборник с разкази на Ридиард Киплинг, оглави боксофис класацията и в България, след като направи същото и в Северна Америка. Това сочат обобщените данни за миналия уикенд.

Лентата е трета по ред в историята на Disney, която съчетава в едно актьорска игра и компютърно анимирани образи и ефекти. Филмът е гледан от 26 666 зрители и има 271 198 лева приходи у нас.

Анимацията „Зоотрополис“, която вече почти два месеца е сред десетте най-гледани филми в страната, е генерирала приходи в размер на 1 629 101 лева, след като е гледана от 178 097 души. Тя се класира на второ място по зрителски интерес миналия уикенд.

Веднага след нея се нарежда екшънът „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“. Филмът, в който са включени героите на DC Comics, е гледан от 87 420 души, а приходите от билети достигат 904 712 лева след три седмици по екраните в страната.

На четвърто място в боксофиса е комедията „Голямата работа“, в която участва Мелиса Маккарти. Историята разказва за бизнесдама, уличена в търговия с информация. След престоя си в затвора, тя се сблъсква отново с живота на обикновените хора. Филмът е гледан от 2563 зрители и е събрал 22 910 лева от билети след първия си уикенд по кината в България.

В челната петица влиза и анимацията „Кунг-фу Панда 3“, която се прожектира от месец в страната. Добре познатото на зрителите мече Поу този път има мисията да обучи цяло село с панди за борбата с голям злодей. Историята е привлякла 80 016 души в кината и има 733 168 лева приходи.

Шестото място остава за българска продукция - „Каръци“ на Ивайло Христов. Филмът разказва за ученици от малък провинциален град, които попадат в рамката на неудачниците, но имат хъса да успеят в живота. Лентата е гледана от 15 198 зрители и има 116 759 лева приходи за 17 дни на екран.

На седмо място е „Код Лондон“, в който героят на Джерард Бътлър отново трябва да спаси живота на американския президент, но този път на територията на британската столица. Продукцията се радва на 68 966 зрители в България и приходи в размер на 559 589 лева след месец и половина на екран.

"Боговете на Египет“ се класира на осма позиция. Митологичната битка между бога на мрака Сет и смъртния герой Бек е от два месеца по кината у нас. За този период е събрал 1 027 688 лева приходи.

Драмата „Чудеса от Рая“, разказваща за Анабел, която пресъздава действителни събития, свързани с болестта на детето и пълното му изцеление, е на девета позиция. Лентата е гледана от 2597 зрители и има 21 056 лева приходи за 10 дни на екраните у нас.

На десето място в боксофиса остана европейската анимация „Малкият рицар Тренк“, която е създадена по книгата на германската писателка Кирстен Бойе. Историята на младия Тренк, желанието му да стане рицар и да мери сили със страшни дракони, е гледана от 2 688 зрители и има 18 300 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още