IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато шефът на Daimler се качи в BMW

Пенсионирането на Дитер Цетче не остави безразлични и конкурентите от Мюнхен

16:50 | 22.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Screenshot Youtube</em></p>

Снимка: Screenshot Youtube

Дитер Цетче оглавяваше Daimler повече от 13 години. В последния си работен ден ветеранът бе почетен и от конкурентите с показателен видеоклип. В сряда BMW пусна промоционален видеоклип с участието на двойник на мениджъра с известните мустаци.

Грешният Zetsche казва сбогом на централата на Daimler, оставя фабричната си карта. Шофьор го закара до къщата му - разбира се, в Mercedes S-класата.

Фалшивият Цетче, верен на стила си на обличане – в дънки и синьо сако, се сбогува в централата на Daimler и оставя картата си за достъп. Шофьор го закарва до дома му - разбира се, в Mercedes S-класа.

Но фалшивият Цетче използва свободата си, за да подкара от гаража си полуелектрически BMW i8. Появява се надпис:  „Free at last“ („Най-накрая свободен“, б. ред.).

С хумористичния клип компанията от Мюнхен също благодари за „толкова много години на вдъхновяваща конкуренция".

Отговорът на Daimler последва незабавно: Ако изобщо изневери на Daimler, напускащият главен изпълнителен директор ще премине към реална конска сила, съобщава в Twitter комуникационният отдел на Даймлер, включвайки образите на каубои, които яздят в залеза.

 

Комичната обмяна на удари между двамата производителя на премиум коли се превърна в традиция. По повод 100-годишния юбилей на BMW през 2016 г. Daimler обеща на всички служители на компанията от Мюнхен безплатен вход за музея на Daimler, за да се насладят на „цялата история на автомобила“. „Ако пристигнете с BMW, можете да паркирате безплатно и на видно място на хълма точно пред входа".

Дори и самият Цетче прояви чувство за хумор при оттеглянето си, участвайки във фиктивно интервю за работа като Дядо Коледа.

Ето защо вероятно е приел посланието от Мюнхен с усмивка. При всички случаи двете марки отдавна са повече от конкуренти: Daimler и BMW вече си сътрудничат в редица области, включително в услугите за мобилност. Цетче предава поста си в Daimler тази сряда на своя наследник Ола Келениус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още