IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои баскетболисти взимат най-много пари в НБА?

Коледната програма обещава серия интересни мачове, съобщи Веселин Коларов, редактор на Gol.bg

18:42 | 04.12.20 г.
Кои баскетболисти взимат най-много пари в НБА?

Суперзвездата на НБА и Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс се разбра да поднови договора си с шампионите. Това съобщи редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "Бизнес старт".

"Новината дойде от агента на Краля – Рич Пол. ЛеБрон ще остане при "езерняците" до лятото на 2023 г. За новия сезон той ще получи възнаграждението си от последната година на настоящия контракт – малко над 39 млн. долара. След това сумата ще нарасне на 41 млн. долара и после на 44 млн. долара. Така за новия договор ще вземе общо 85 млн. долара", посочи Коларов.

Той информира и кои баскетболисти в НБА в момента са най-скъпоплатени за новия сезон.

"Според ESPN на върха е Стеф Къри от Голдън Стейт Уориърс. За новия сезон той ще спечели 43 млн. долара. Следва новото попълнение на Вашингтон Уизардс Ръсел Уестбрук с 41 млн. долара. После е гардът на Финикс Сънс Крис Пол, който взима като заплатата на Уестбрук. С няколко долара по-малко получават баскетболистите на Хюстън Рокетс Джон Уол и Джеймс Хардън. Иначе Уол премина при "ракетите" от Вашингтон Уизардс като част от сделката именно за Уестбрук", обясни Коларов.

Журналистът коментира и програмата за началото на сезона в НБА.

"Коледната програма обещава серия интересни мачове. Сред най-интересните е този между шампиона Лейкърс и Далас или ЛеБрон Джеймс срещу Лука Дончич. Новата кампания трябва да стартира на 22 декември. Лейкърс отново е фаворит №1 за титлата с новите попълнения като Денис Шрьодер, Монтрез Херъл, Уесли Матюс и Марк Гасол", добави Коларов.

Гледайте целия разговор във видеото. В него веселин Коларов говори и за снощните мачове на ЦСКА и Лудогорец в Лига Европа. 

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още