IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои футболисти ще пропуснат Европейското първенство?

Към момента са ясни 11 футболни звезди с обща цена от 545 млн. евро, каза Веселин Коларов

17:59 | 04.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За съжаление, контузиите са неразделна част от спорта и често се случва големи звезди да пропуснат важен форум заради травма. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът назова част от най-известните футболисти, които няма да играят на Евро 2020 поради здравословни причини и уточни, че до началото на шампионата на Стария континент списъкът може да се увеличи.

"Разбира се, да се надяваме това да не се случи", каза Коларов. "Иначе, за общо 11 футболни звезди е сигурно, че няма да играят на Евро 2020. Тяхната обща цена се равнява на 545 милиона евро. Тук правим уточнението, че в класацията слагаме само известни имена, иначе списъкът ще стане много дълъг", каза още гостът, след което изброи и част от въпросните играчи. 

"Нидерландия е без Върджил ван Дайк, който получи травма в коляното през октомври 2020 г. и още не е готов. Имаше известна надежда, че капитанът на "Лалетата" ще се възстанови, особено след кадрите, на които се виждаше напредък. Но през месец май централният защитник потвърди, че е аут", каза гостът.

"През месец март Златан Ибрахимович изненадващо се завърнa в състава на Швеция и обяви, че ще играе на Евро 2020. Но надеждите за финално Европейско първенство на шумния ветеран угаснаха след контузията му на коляното през месец май", допълни още той.

От думите на госта стана ясно, че селекционерът на Испания Луис Енрике няма да може да използва Ансу Фати. Нападателят на Барселона претърпя няколко операции и още не е готов. Именно той е и най-скъпият футболист, който пропуска Евро 2020. Цената му е 80 милиона евро.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още