IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-скъпите футболисти в България?

Общата цена на най-конвертируемите играчи в родния елит е почти 12 млн. евро

14:34 | 29.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

На фона на края на 2019 г. в българския футбол освен негативните моменти имаше и доста позитивни. Например развитието на млади играчи като Станислав Иванов, Валентин Антов и Мартин Минчев. Или пък привличането на класни чужденци като Родриго Енрике и Родни Антуи.

Общата цена на най-конвертируемите играчи в родния елит е почти 12 млн. евро, или по-точно казано - 11 800 000 евро.

АНТОН НЕДЯЛКОВ

Един от фаворитите за Футболист на България, без съмнение беше родният футболист, който бе най-постоянен през цялата година. За отрицателно време Недялков се превърна в един от лидерите на Лудогорец. Той дори бе капитан на националния отбор в контролата с Ейре. В родното първенство Недялков бе безгрешен, но наистина блестеше в Европа. Той се отчете с цели 3 асистенции в Лига Европа, а веднъж попадна и в отбора на кръга - след успеха с 5:1 над ЦСКА (Москва).

16 мача в efbet Лига, 0 гола, 1 асистенция

Цена: 2 700 000 евро

ДЖОДИ ЛУКОКИ

Почти през всеки трансферен прозорец се говори, че Лукоки ще бъде продаден, но той все остава, а играе и все по-добре за Лудогорец. 27-годишният бързак бе блестящ в Европа, като отбеляза гол на ЦСКА (Москва), а освен това се разписа и в двете срещи с Ференцварош. Юношата на Аякс, който има и доста мачове за амстердамския гранд, е бърз като стрела и почти няма защитник в елита, който да го спре, когато набере скорост. Освен това националът на ДР Конго е доста резултатен като за крило.

11 мача в efbet Лига, 3 гола, 2 асистении

Цена: 2 500 000 евро

ТОДОР НЕДЕЛЕВ

Магьосникът от Белозем вече е със статут на легенда в Ботев (Пловдив), но му е време да напусне любимия си отбор, за да развие още повече качествата си. Неделев може всичко с топка в крака - вкарва феноменални голове, а дава и великолепни асистенции. Интерес към него има постоянно - и от родните грандове, и от чужди отбори. Сякаш сега е моментът Неделев да замине пак за чужбина, а да може да развие и осребри невероятният талант, който притежава.

18 мача в efbet Лига, 7 гола, 4 асистенции

Цена: 2 200 000 евро

Кои са останалите вижте в Gol.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още