IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой ще спечели Шампионската лига?

ПСЖ и Байерн Мюнхен са на крачка от исторически успех, посочи редакторът на Gol.bg Веселин Коларов

12:02 | 21.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Пари Сен Жермен (ПСЖ) и Байерн Мюнхен ще се изправят един срещу друг в големия финал на Шампионска лига. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria редакторът на Gol.bg Веселин Коларов и посочи, че за първи път от 1998 г. насам два отбора, които спечелиха титлите на страните си, ще играят помежду си в директен спор за най-престижния футболен приз в Европа.

„Байерн и ПСЖ заемат съответно петото и шестото място в класацията за най-скъпи отбори. Баварците са оценени на 928 милиона евро, парижани на 801 млн. евро", съобщи Коларов.

„От германците най-много струва новото попълнение Лерой Сане – 80 млн. евро. Той беше привлечен от Манчестър Сити това лято, но още няма право да играе за Байерн. Едва ли за някого е изненада, че Килиан Мбапе е №1 в ПСЖ по този показател – 180 млн. евро", каза още журналистът и припомни съперничеството между двата отбора в турнира, което по думите му продължава още от 1994 г.

Мнозина могат да се изненадат, но предимството е на страната на французите – 5:3 победи за ПСЖ при голова разлика 12:11. Всички мачове са от груповата фаза. Сега парижани за първи път в своята история ще играят финал, докато за Байерн това е 11-то класиране, от които имат пет победи", каза още Коларов.

Как ще завърши този необичаен сезон на Шампионската лига ще разберем в неделя. Какво да очакваме от финала на Лига Европа Севиля - Интер тази вечер? Кога ще се проведе "София Опън" и ще участва ли в него Григор Димитров?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още