IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комедията "Момчета за пример" се озова на върха на боксофиса в Северна Америка

Филмът успя да измести досегашния първенец "Хобс и Шоу"

11:36 | 19.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Good Boys Facebook page</em></p>

Снимка: Good Boys Facebook page

Комедията на Universal Pictures “Момчета за пример“ за шестокласници, които се опитват да отидат на първото си „парти с целуване“, привлече достатъчно възрастни в кината, за да измести „Хобс и Шоу“ от първото място в боксофиса в Северна Америка, пише Bloomberg.

Уикендът пък беше белязан от няколко нови премиери.

"Момчета за пример“ генерира 21 млн. долара приходи от продажби на билети в кината в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. Филмът беше подпомогнат от добрите ревюта от 80% от критиците в Rotten Tomatoes. Анализаторите очакваха приходите на филма да са в диапазона 12-15,6 млн. долара. Бюджетът на филма е 20 млн. долара и няма да има проблем да излезе на печалба.

Продукцията успя да изпревари другите премиери, включително „Angry Birds: Филмът 2“ на Sony Pictures. Анимацията струва 65 млн. долара, а през първия си уикенд по кината събра 10,5 млн. долара от билети. Анализаторите очакваха 12 до 13,8 млн. долара. Първият филм от поредицата „Angry Birds” излезе през 2016 г. и събра 352,3 млн. долара от продажбата на билети по целия свят.

Класиралият се на второ място този уикенд „Хобс и Шоу“ генерира 14,1 млн. долара в третия си уикенд на голям екран. Прогнозата на анализаторите беше за 13,7 млн. долара.

Общо пет нови филма започнаха да се излъчват по кината тази седмицата, което отбеляза един особено натоварен уикенд, докато летният филмов сезон се насочва към своя край.

Сред новите премиери беше трилърът на Entertainment “47 Meters Down: Uncaged", който събра 9 млн. долара от продажбата на билети.

Филмът на Warner Bros. “Заслепен от светлината“ за британски тинейджър, повлиян от Брус Спрингстийн, се сдоби с 4,45 млн. долара.

"Къде си, Бернадет?“, в който участва Кейт Бланшет, също се оказа сред новите премиери тази седмица. Продукцията е на United Artists Releasing.

Кината се насочиха към уикенд с приходи, които са с 6,3% по-ниски от година по-рано. Box Office Pro прогнозира, че приходите на десетте топ филма от този уикенд ще се свият с между 3 и 8% спрямо миналата година по същото време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още