IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Копие на играта Super Mario Bros. беше продадено за рекордните 660 хил. долара

Тази версия на играта за първи път излиза на пазара през 1986 г., но Nintendo променя опаковката в началото на 1987 г.

17:20 | 04.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Akio Kon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

След като остава забравено в чекмеджето на бюро в продължение на почти 35 години, неизползвано копие на видеоиграта на Nintendo Super Mario Bros. беше продадено на търг за колосалните 660 000 долара, съобщава CNN.

Това е най-голямата сума, давана досега за видеоигра, според Heritage Auctions. 

Базираната в Далас тръжна компания заяви, че дискетата е закупена като коледен подарък през 1986 г. и остава неизползвана, докато продавачът не я открива по-рано тази година.

„Тя остава на дъното на чекмеджето на бюрото ми през цялото време от деня, в който я купих“, споделя продавачът, пожелал да запази анонимност.

Играта е оценена от WataGames с 9,6/А+, като компанията за оценка на запазени стари игри я нарича „най-доброто копие, което е участвало на търг“.

Според информацията това е едно от първите копия на играта, която се появява в средата на 80-те години на миналия век и става световен хит сред геймърите.

Тази конкретна версия на играта за първи път излиза на пазара през 1986 г., но Nintendo променя опаковката в началото на 1987 г., така че са продадени относително малък брой от версията.

Цената от 660 000 долара включва премията на купувача и разбива предишния рекорд за копие на играта на Super Mario Bros.

Копие от 1985 г. на играта беше продадено за 114 000 долара през юли миналата година, а няколко месеца по-късно натоваряно копие на Super Mario Bros. 3 счупи рекорда, след като беше изтъргувано за 156 000 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още