IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът обърка плановете на Nintendo за тематичния парк

Super Nintendo World няма да отвори врати за посетители, както беше по план

10:57 | 29.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg</p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Тематичният парк на Universal Studios в Япония отново отвори врати за посетители на 8 юни, но това не означава, че новата секция Super Nintendo World ще заработи навреме, пише Engadget.

NHK твърди, че компанията е отменила неизвестно докога дебюта на тази част, която по първоначален план трябваше да заработи в края на юли. Причината едва ли ще ви изненада – Марио и неговите приятели вероятно ще увеличат броя на посетителите, а Universal не иска това, докато се опитва да държи броя на гостите по-малък заради пандемията от коронавируса.

Припомняме, че тематичните паркове по света останаха затворени през последните няколко месеца във връзка с усилията на правителствата да овладеят разпространението на новия коронавирус. Сега голяма част от парковете се опитват да се върнат към работа, но необходимостта да пазят посетителите предполага въвеждането на строги мерки за социална дистанция и ограничаване на броя на туристите. 

Компанията допуска посетители само от близкия регион Кансай и намали наполовина броя на гостите.

Въпреки това строежът на Super Nintendo World е почти завършено, така че е въпрос на това проблемите с Covid-19 да се успокоят, за да може компанията да се възползва от новата част от своя тематичен парк. За това обаче може да се наложи да почака до следващата година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още