IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът принуди Warner Bros. да смени премиерните дати на редица филми

Част от продукциите все пак не са засегнати

22:30 | 21.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Warner Bros. прави някои стратегически промени в плановете си за филмови премиери заради пандемията, пише CNBC.

Докато кината са затворени, а продукцията на предстоящите филми е спряна, студиото измести част от датите за премиери.

Досега „Tenet” на Кристофър Нолан и вторият „Жената чудо“ ще останат по план за юли и август. Въпреки това много други заглавия се наложи да бъдат изместени във времето.

“King Richard”, биографичен филм, в който Уил Смит играе бащата на Винъс и Серена Уилямс, се отлага от ноември 2020 г. за ноември 2021 г. Вероятно това се дължи на факта, че се очаква лентата да е претендент за „Оскар“. Все още не е ясно как ще се случи сезонът на наградите след разпространението на Covid-19.

Една от причините студиата да държат на премиерите в кината, вместо да заложат на стрийминг услугите, са Оскарите. Академията изисква филмът да бъде пуснат в кината в Лос Анджелис за поне седем дни и да бъде показан там поне три пъти дневно, за да отговори на критериите за номинация.

Разбира се, една от другите причини студиата да искат премиери в кината е изцяло финансова. Тези компании могат да спечелят много повече от киносалоните, отколкото от пускането на заглавията си в стрийминг платформи. Само малък брой заглавия са избрани да се появят директно в услугите по поискване вместо да чакат отварянето на салоните.  

Филмът, предшестващ „Семейство Сопрано“, наречен „The Many Saints of Newark”, няма да се появи в кината през 2020 г., а през следващата година.

Продукциите за супергерои също бяха засегнати. “Батман“ беше отложен за 1 октомври 2021 г., след като първоначалният план беше за 25 юни 2021 г. „Светкавицата“ ще се появи на 2 юни 2022 г. вместо на 1 юли 2022 г., а „Шазам 2“ е преместен от 1 април 2022 г. за 4 ноември същата година.

В допълнение към това все още неозаглавеният биографичен филм за Елвис Пресли е изместен за 5 ноември 2021 г. Първоначалният план за него беше да се появи в кината на 1 октомври 2021 г.

“In the Heights,” “Scoob” и “Malignant” все още нямат официални дати за премиера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още