IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът провали премиерата на филма „Tenet”

Warner Bros. отмени събитието заради нарастващия брой заразени в САЩ

13:02 | 21.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tenet Facebook page</em></p>

Снимка: Tenet Facebook page

Премиерата на отдавна очаквания шпионски трилър на Warner Bros. „Tenet” за 12 август беше отложена неизвестно за кога, тъй като броят на заразените с коронавирус в САЩ продължава да расте, пише CNBC.

Това е голям удар за кината, които използваха „Tenet” като водеща част от стратегията си за отваряне и подновяване на дейностите.

„Нашите цели в този процес е да се уверим, че имаме най-големи шансове за успех на нашите филми, като същевременно сме готови да подкрепим нашите партньори киносалоните с ново съдържание, веднага щом те могат отново да отворят врати безопасно“, коментира Тоби Емерих, който е председател на Warner Bros. Pictures Group.

„Благодарни сме за подкрепата, която получихме от кината и оставаме непоколебими в ангажимента си към киноизживяването по целия свят. За съжаление пандемята продължава да се разраства, което ни кара да правим преоценка на премиерните дати“, посочва още той.

Това е третият път, в който студиото е принудено да отложи филм заради притесненията, свързани с Covid-19.

„За съжаление, студиата и кината разчитат на милостта на пазарните сили, които са извън техния контрол, а с пандемията, предизвикваща продължаваща несигурност, не трябва да е изненада, че големи заглавия като „Tenet” се изместват или отлагат до следващо нареждане“, коментира Пол Дергараедиан, старши анализатор в Comscore.

„Tenet” няма да има обичайна премиера и може да се появи първо в чужбина, където кината са отворили безопасно. Очаква се в следващите дни компанията да обяви официалния си план.

Миналата седмица 17% от общо 5440 кина в САЩ бяха отворени, според Comscore. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още