IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът удари потреблението на безалкохолни напитки

Притесняваме се за малките предприятия, посочи Жана Величкова, изпълнителен директор Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България

13:42 | 15.07.20 г.
Коронавирусът удари потреблението на безалкохолни напитки

Търпим сериозни щети заради ограничителните мерки, а с намаляване на доходите на населението се ограничава и потреблението на безалкохолни напитки, обяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Жана Величкова, изпълнителен директор Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България“.

„Големите ни тревоги са свързани с малките предприятия, притесняваме се и изобщо как ще посрещнем зимата, може да се наложи да има съкращения в сектора“, прогнозира тя.

По думите на Жана Величкова през април средният спад в сектора на безалкохолните напитки е бил с до 25% по отношение на обема най-вече заради затворените хотели и ресторанти.

„Не сме прибягвали до повишения на цените. Поддържаме достъпни цени благодарение на оптимизация на производство“, съобщи изпълнителният директор Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България.

Величкова напомни, че през миналата година пазарът на минерална вода е с 5,6% ръст, но за тази година прогнозата и надеждата е поне спадът да е по-малък.

„Това обаче ще зависи от връщането на нормалността“, посочи още тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още