IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът заплашва оцеляването на най-известния цирк в света

Cirque du Soleil води преговори за спасително финансиране с втория по големина канадски пенсионен фонд

16:27 | 04.04.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Cirque du Soleil Entertainment Group води преговори с пенсионния фонд Caisse de Depot et Placement du Quebec за спасително финансиране, след като представленията на компанията бяха спрени заради пандемията от коронавирус, съобщават запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Базираната в Монреал компания обсъжда варианти като инжектиране на капитал или заем от спасителен фонд, който Caisse е заделил, за да помогне на компании в Квебек, засегнати от COVID-19, съобщи един от източниците, пожелал да остане анонимен, тъй като разговорите са от частен характер. Caisse, който е вторият по големина пенсионен фонд в Канада, е миноритарен акционер в Cirque du Soleil.

„Следим много внимателно компаниите, в които инвестираме, и разговорите ни с тях продължават“, съобщи представител на Caisse в имейл. Представители на Cirque du Soleil и на мажоритарния му собственик TPG са отказали коментар пред Bloomberg.

Варианти за преструктуриране

Cirque du Soleil, който се превърна от трупа улични изпълнители от Квебек в глобален гигант за забавления на живо, работи с консултанти по варианти за преструктуриране на дълга, включително потенциално обявяване на фалит, съобщават запознатите източници.

S&P Global Ratings понижи рейтинга на компанията до D в петък, тъй като смята, че тя не е успяла да направи плащания по главница и лихви, дължими до 31 март по първата си кредитна линия, и лихвени плащания по втора кредитна линия.

Компанията, която има представления в Лас Вегас, трябва да изпати заеми на стойност над 900 млн. долара, след като беше принудена да отмени програми заради мерките за социално дистанциране в света. Кредиторите също така са ангажирали правен консултант, който да помогне по време на преговорите, казват запознатите източници.

Caisse удвои дела си в Cirque през февруари, като изкупи този на основателя на компанията Ги Лалиберте. Фондът подкрепя цирковата компания, която неотдавна придоби Blue Man Productions и VStar Entertainment Group.

Делът на Caisse нарасна до почти 20% спрямо 10% преди това, което го нарежда до базираната в Шанхай компания Fosun International, докато гигантът в частните капиталови инвестиции TPG запазва дела си от близо 60 на сто. Caisse управлява нетни активи на стойност над 340,1 млрд. канадски долара (240,5 млрд. американски долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
kane
преди 4 години
..Еми и такива ще има. Ще им е цирк до края. Освен ако не им забият тръбата в гърлото в Пирогов всичко ще им изглежда цирк, като на напушен.Заглавието можеше да бъде:На хората не им е до цирка в моментаИлиЗакономерно цирка не съществува в следствие хората
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
дядя Вова
преди 4 години
+++100
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
Petar2015
преди 4 години
Ето статия която съдържа думите "коронавирус" и "цирк" в едно изречение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още