IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костюм на Дарт Вейдър отива на търг

Очаква се да бъде продаден за между 1 и 2 млн. долара

10:49 | 05.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Рядък, оригинален костюм на Дарт Вейдър - един от най-култовите злодеи във филмовата история, ще бъде предложен на търг този месец, пише Bloomberg.

Костюмът, който включва прочутата маска на Вейдър, пелерина и ръкавици, е носен в лентата “Междузвездни войни: Епизод V - Империята отвръща на удара”. Той ще бъде предложен на търг на 14 май в аукционната къща Los Angeles Bonhams.

От вчера предметите са изложени публично, като част от честването на Деня на Междузвездни войни (4 май - May the Fourth).

Очаква се костюмът да бъде продаден за сума между 1 и 2 млн. долара, като част от колекцията “Wonders of the Galaxy”.

“Завършеността на костюма, забележителното му състояние и отличното му производство го правят истинска рядкост на пазара на филмови артефакти”, коментира Катрин Уилямсън, директор в Bonhams.

Брайс Елър, компютърен инженер, нает между 1977 и 1982 г. да играе Вейдър на филмовите премиери и наградите на Академията през 1978 г., е настоящият притежател на костюма. Той го е пазил дълги години в гараж.

Елър решил да продаде костюма, след като негов приятел, филмовият режисьор Уилям Малоун, е продал Robby the Robot от филма от 1956 г. “Forbidden Planet” за 5,4 млн. долара в рамките на търг на Bonhams.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още