IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Край на костюмарите на Wall Street: Goldman Sachs разхлаби изискванията за дрескода

Целта е да се преминава към по-непринудена работна среда

15:00 | 06.03.19 г.
<p>
	Мъже в костюми чакат да им бъдат излъскани обувките. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Мъже в костюми чакат да им бъдат излъскани обувките. Снимка: Ройтерс

Инвестиционната банка Goldman Sachs разхлаби изискванията си за облеклото на служителите си, докато Wall Street се опитва да се превърне в работно място, което позволява и по-всекидневно облекло, съобщава BBC.

От банката обявиха въвеждането на „гъвкавост в дрес кода“ чрез вътрешна комуникация, призовавайки служителите си да използват „добрата си преценка“ при избора на облекло.

Goldman Sachs понижи изискванията си дрескода за техническото си подразделение още през 2017 г. в опит да стане по-привлекателна компания за най-добрите таланти на пазара.

От BBC поясняват, че и други банки вече са предприели подобни стъпки.

Във вътрешната комуникация до служителите от Goldman Sachs заявяват, че „променящият се характер на работните места е в полза на по-непринудената среда“ и това е причината за преминаване към „по-гъвкав подход по отношение на дрескода“.

„Ежедневните дрехи не са подходящи за всеки ден и за всеки един случай и затова вярваме, че ще правите правилна преценка в избора си“, се посочва още в съобщението на банката.

Промяната във вътрешната политика на Goldman Sachs по отношение на изискванията за облеклото се прави най-вече заради по-младите й служители. Повече от 75% от служителите на банката са хора от поколението Y (т. нар. милениуми), т.е. хора, родени след 1981 г. и до края на 90-те.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още