IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристалина Георгиева е сред 100-те най-влиятелни жени във финансите в САЩ

Шефът на МВФ се нарежда до министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън и главния икономист на Световната банка Кармен Райнхарт

10:18 | 08.03.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева влезе в списъка на списание Barron’s на 100-те най-влиятелни жени във финансите в САЩ. Участниците в него не са класирани според тяхната значимост, а са подредени по азбучен ред въз основа на проучване сред читатели, финансови анализатори и журналисти, става ясно от сайта на изданието. 

Включените в списъка жени са избрани въз основа на техните постижения, лидерство и влияние в рамките на съответните организации и способността им да предопределят бъдещето в сферата, в която работят.

Това е поредното отличие за Кристалина Георгиева, която се нарежда до министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън, главния икономист на Световната банка Кармен Райнхарт и други изтъкнати представителки на нежния пол в публичния и частен финансов сектор на САЩ.

През изминалата 2020 г. Георгиева попадна в класацията на списание Forbes на стоте най-влиятелни жени на планетата, както и в списъка на Bloomberg за най-важните хора на 2020 г. в категория "Финанси". Директорът на МВФ се нареди и сред 100-те най-влиятелни личности на годината в престижната класация на списание Time, в категория “Титани”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
и кое и е влиятелното ?! сорросоидна креатура ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още