IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Кристофър Робин" не успя да детронира "Мисията невъзможна"

Новата продукция за Мечо Пух дебютира на втора позиция в боксофиса в Северна Америка

12:54 | 06.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Мисията невъзможна: Разпад“ - екшънът с участието на Том Круз от едноименната филмова поредица, запази челното си място в боксофиса в Северна Америка този уикенд, след като успя да изпревари новите премиери, включително новия игрален филм за Мечо Пух на Walt Disney “Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“, пише Bloomberg.

"Разпад“ събра приходи от продажби в кината в размер на 35 млн. долара в САЩ и Канада, сочат данни на ComScore. Сумата се оказа достатъчна, за да изпревари „Историята на Кристофър Робин“, който дебютира втори с 25 млн. долара приходи. Другите премиери от уикенда бяха комедията с Мила Кунис „Бивш под прикритие“ на Lions Gate Entertainment и трилърът „Тъмна дарба“ на 21st Century Fox.

Уикендът продължава възходящата лятна тенденция спрямо предходната година. Общите проходи в боксофиса са с около 14% по-високи спрямо същия период миналата година, когато „Тъмната кула“ поведе с 19,1 млн. долара, твърди старши анализаторът на ComScore Пол Дергарабедиян. Като цяло приходите за 2018 г. до момента са с 8 на сто по-високи от тези за миналата година.

Шестият филм от поредицата „Мисията невъзможна“ показва, че франчайзът все още се радва на добро представяне в боксофиса.

"Мисията невъзможна“ се радва на добри отзиви и от критиците. Анализаторите прогнозираха приходите от продажби да достигнат 31,5 млн. долара. За 10-те си дни на голям екран филмът е събрал 124,5 млн. долара, сочат данни на ComScore.

"Историята на Кристофър Робин“ не успя да отговори на очакванията за приходи от 31,5 млн. долара, колкото прогнозира Box Office Pro. Но приходите бяха в очаквания от студиото диапазон, коментира Кейтлийн Таф, президент кинодистрибуция в Disney. Компанията не разкрива колко голям е бюджетът на филма.

„Бивш под прикритие“ дебютира с 12,4 млн. долара приходи, като не успя да изпълни прогнозата на Box Office Pro за 14,4 млн. долара. Само 36% от критиците дадоха добри отзиви за продукцията.

„Тъмна дарба“ събра 5,8 млн. долара за Fox, с което надмина очакванията на Box Office Mojo за 5 млн. долара приходи. Бюджетът за създаването на продукцията е 34 млн. долара, а само 19% от критиците се изказват добре за нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още