IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата застигна и карнавала в Рио де Жанейро

Хотелите твърдят, че са заети само 72% от стаите им, което е по-нисък дял от миналогодишния

16:22 | 21.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Вместо да търсят пищни и скъпи костюми с блестящи пайети за карнавала в Рио де Жанейро, хората вече предпочитат евтини мустаци, шапки и тиари, съобщи AFP, цитирана от БТА.

Карнавалът ще започне в петък насред продължителната икономическа криза, която отслабва не само семейните бюджети, но и многобройните фирми, които разчитат на традиционния празник за голяма част от годишния си доход. 

Много билети за парадите стоят непродадени, спонсорите отказват да финансират уличните тържества, а в хотелите има много повече свободни места от миналата година, която също беше разочароваща заради страха от вируса Зика.

Властите се надяват 1 млн. туристи да посетят града от 24 до 28 февруари по времето на карнавала и да похарчат 950 млн. долара. Хотелите обаче се оплакват, че са заети само 72 процента от стаите им, по-малко от миналата година. Макар и карнавалът да наближава, 800 билета за парада още не са разпродадени, а обикновено те свършват още на 1 януари. Организаторите раздават безплатно пропуски на школите по самба, за да не се виждат празни места.

Карнавалните костюми се продават слабо, като най-много се търсят евтините варианти. Много хора са решили да не харчат много пари, но все пак да участват в празника.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още