IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куклите насърчиха резултатите на Hasbro

Компанията отчете по-високи приходи и печалба от очакваното

17:55 | 17.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Hasbro Twitter page</em></p>

Снимка: Hasbro Twitter page

Американският производител на играчки Hasbro отчете по-високи приходи и печалба за тримесечието от очакваното, подпомогната от силното търсене на принцесите на Disney, на куклити на героините от филма „Замръзналото кралство“, както и на тролчетата, предава Ройтерс.

Акциите на Hasbro повишиха стойността си с 3,4% до 78,75 долара по време на предварителната търговия в понеделник.

Нетните приходи от играчки, насочени към момичета (вторият най-голям бизнес на Hasbro), са скочили с 56,7% през третото фискално тримесечие, завършило на 25 септември. Този ръст се дължи на повишеното търсене на горепосочените кукли, така и на играчките с марки Baby Alive и Furby.

Конкурентът Mattel загуби доходоносните договори за играчките, базирани на принцесите на Walt Disney, като Пепеляшка и Снежанка, а Hasbro придоби правата над тях през 2014 г.

Нетната печалба на Hasbro е нараснала до 257,8 млн. долара, или 2,03 долара на акция, от 207,6 млн. долара, или 1,64 долара на акция, година по-рано. Средната оценка на анализаторите беше за 1,74 долара на акция според Thomson Reuters I/B/E/S.

Приходите пък са скочили с 14,2% през тримесечието до 1,68 млрд. долара, с което надминаха очакваните 1,56 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още