IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Кунг-фу Панда 3" спечели зрителите в Северна Америка

Лентата си спечели първото място в боксофиса и изпревари всички останали премиери в САЩ и Канада

13:17 | 01.02.16 г.
<p>
	<em>Илюстрация: Kung Fu Panda Facebook page</em></p>

Илюстрация: Kung Fu Panda Facebook page

“Кунг-фу Панда 3”, първата анимационна копродукция на САЩ и Китай, оглави боксофиса в Северна Америка през първия си уикенд по кината, като успя да надмине останалите премиери, пише Bloomberg.

Третият филм от поредицата на DreamWorks Animation генерира 41 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада, посочва компанията за проучвания Rentrak. Филмът на Walt Disney “Часът на героите“ дебютира на четвърто място, а пародията на Open Road Films “50 нюанса черно“ се озова на девета позиция.“Jane Got a Gun” на Weinstein Co. дори не успя да влезе в топ 10 на боксофира.

Второто място в боксофиса остана за новия филм с Леонардо Ди Каприо „Завръщането“, който генерира 12,4 млн. долара, а позиция под него се нареди „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ със своите 10,8 млн. долара.

Разпространяваният от 20th Century Fox “Кунг-фу Панда 3“ отбелязва добър старт на годината за DreamWorks Animation, след една година на преструктуриране, която доведе до съкращения на работни места и продажба на сградата, в която се намираше седалището ѝ.

Филмът, който е копродукция с китайската Oriental DreamWorks, имаше преференциален достъп до кината в страната и осигури на студиото по-голям дял от продажбите на билети. Очакваше се лентата да събере 51 млн. долара, сочат прогнозите на анализаторите в BoxOffice.com.

„Часът на героите“ събра 10,3 млн. долара този уикенд, надминавайки очакванията за 9,2 млн. долара.

„50 нюанса черно“ е пародия на филма по прочутата поредица книги „50 нюанса сиво“. Лентата събра 6,2 млн. долара през този уикенд. Прогнозата на BoxOffice.com беше за 8,5 млн. долара.

Уестърнът „Jane Got a Gun”, в който участва Натали Портман, дебютира на големия екран с продажби в размер на 803 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още