IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini представи смартфон за 4800 евро

Първите суперлуксозни смартфони на производителя на спортни автомобили са предназначени за износ в Русия

16:28 | 09.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: hi-tech.mail.ru</em></p>

Снимка: hi-tech.mail.ru

Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini Automobili S.p.A. представи днес нов суперлуксозен смартфон Tauri 88, съобщи БТА.

Подобно на предишния модел Antares и този носи името на съзвездие, а предназначението му е да превърне устройството в символ на елегантност и богатство. Задният капак е изработен от стомана в естествен, златист или черен цвят с кожено покритие, което предлага избор в разцветките черно, синьо, червено, оранжево и кафяво.

Дисплеят е 5-инчов Full HD със сензорно въвеждане, което определя едновременно координатите на 10 докосвания на повърхността. Притежава процесор с четири ядра Snapdragon 801 на Qualcomm с 3 гигабайта памет с произволен достъп (RAM) и 64 гигабайта вътрешна памет, която може да бъде увеличена.

Батерията е с капацитет 3400 mAh и осигурява 35 часа в режим на разговор в 3G мрежа.

Смартфонът използва две СИМ карти с едновременно действие (Dual SIM Dual Active). Операционната система е Android 4.4.4 KitKat.

Цената на смартфона Таури 88 е 4800 евро. Той ще бъде произведен в 1947 екземпляра - число, съответстващо на годината на раждане на Антонио Ламборгини, който е син на основателя на фирмата Феручо Ламборгини.

Първите суперлуксозни смартфони на Lamborghini са предназначени за износ в Русия. Те ще се продават само от сайта на фирмата или в най-реномираните бижутерийни бутици.

Акционерното дружество за производство на автомобили Lamborghini е основано през 1963 година в общината Сант'Агата Болонезе в провинция Болоня на областта Емилия Романя. Сега във фирмата работят 1029 души, от които 250 в сектора "Разработки и изследвания". През тази година Lamborghini произвежда двата модела двуместни спортни коли Huracаn и Aventador. От 1998 година тя е собственост на германската компания Audi от групата Volkwagen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още