IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Легендарната група Rolling Stones отвори магазин в Лондон

Това е първият постоянен търговски обект, в който се продават само рекламни продукти на бандата

12:50 | 09.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Британската рок група Rolling Stones отвори собствен магазин в Лондон, в който феновете могат да похарчат 110 паунда за яке с логото на групата или 15 паунда за предпазна памучна маска. Голямата изплезена уста, символ на бандата, е навсякъде – предимно в червен цвят, но и в леопардова шарка, пише The Guardian.  

Това е първият постоянен магазин на Rolling Stones, който ще заработи на Carnaby Street в West End, Лондон, от днес.

Той ще продава всичко – от тениски и дънкови якета до ключодържатели и бутилки за вода. Всичко това с марката Rolling Stones.

Магазинът е съвместна работа на групата и на компанията за мърчъндайз Bravado, която преди това е правила временни магазини за подобни стоки за други изпълнители, включително Били Айлиш, Кание Уест и групата Slipknot.

Управляващият директор на Bravado Дейвид Бойн коментира, че целта е да се създаде място, което е повече от магазин. Идеята е на феновете и клиентите да се предложи истинско преживяване.

„Това е първият ни постоянен флагман магазин и ние сме много горди с това, което постигнахме“, коментира още той.

Вратата на търговския обект е от стъкло и на нея е изписан текст на песен на Rolling Stones, а екрани по стените показват кадри от турнета на групата. Фоновата музика, разбира се, е на Мик Джагър и колегите му.

Пред магазина пък има червена метална скулптура, която най-верните фенове могат да разпознаят, защото е базирана на началото на сингъла “Paint it Black” от 1968 г.

Бойн твърди, че групата е участвала във всички важни решения за новия обект.

Освен това магазинът си партнира с френската луксозна марка Baccarat за серия чаши на Rolling Stones.

Ако магазинът в Лондон се развие добре, могат да се появят още такива в Ню Йорк, Бразилия и в други европейски градове, разкрива Бойн.

Още снимки от новия магазин можете да видите в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още