IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lego спечели ново дело за интелектуална собственост в Китай

Обвиняемите ще трябва да спрат производството, продажбата и рекламата на играчките, копирани от датската компания

10:56 | 06.11.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Датският производител на детски играчки Lego спечели ново дело за интелектуална собственост в Китай, след като съдът се съгласи с компанията, че местни дружества са копирали строителните му блокчета и минифигурки под бранда LEPIN, съобщава Bloomberg.

Окръжният съд в Гуанджоу Юесиу е отсъдил, че четиримата обвиняеми трябва незабавно да прекратят производството, продажбата и рекламата на играчките и да платят около 4,5 млн. юана (650 хил. долара) щети, съобщава Lego в изявление, изпратено по имейл.

Най-големият производител на детски играчки в Европа, познат и с това, че агресивно използва съдилищата, за да защити многоцветните си строителни блокчета, вече отбеляза две големи юридически победи в Китай миналата година. При първата Върховният съд в Пекин прие решение, с което признава, че логото на Lego и името на китайски са „добре познати“ търговски марки в страната. По-късно Lego спечели първото си дело в Китай за нарушаване на авторското право, което победи над производителите на продуктите Bela.

Решението по делото с LEPIN “ясно показва продължителните усилия на китайските власти да защитават интелектуалната собственост“, казва главният изпълнителен директор на Lego Нилс Б. Кристиансен в изявлението. „Ще продължим да взимаме всички необходими правни действия, за да защитим нашита права върху интелектуалната собственост“.

Lego е посочила единствено Shantou Meizhi Model сред четиримата обвиняеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още