IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лентата "Вечните" защити първата си позиция в боксофиса в Северна Америка

"Клифърд, голямото червено куче" не успя да детронира продукцията на Marvel

10:07 | 15.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Eternals Facebook page</em></p>

Снимка: Eternals Facebook page

„Вечните“, най-новият филм със супергерои от франчайза Marvel на Walt Disney, запази челното си място в боксофиса в Северна Америка, като успя да се пребори с новата продукция „Клифърд, голямото червено куче“, пише Bloomberg.

„Вечните“ генерира 27,5 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада през уикенда, сочат данни на Comscore. Boxoffice Pro прогнозираше, че филмът ще събере 26,2 млн. долара.

„Клифърд, голямото червено куче“ на Paramount на Viacom генерира 16,4 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд спрямо спрогнозата за 12,5 млн. долара. Лентата е събрала около 22 млн. долара от пускането си на голям екран в сряда. Филмът се появи едновременно в кината и в стрийминг услугата на компанията Paramount+.

боксофис боксофис

„Вечните“, който получи най-лошите отзиви в историята за филм от вселената на Marvel, може да има ограничено представяне на върха на боксофиса в Северна Америка. През следващата седмица продукцията ще се изправи срещу „Ловци на духове: Наследство“, който има по-висока оценка от критиците в Rotten Tomatoes.

След като „Топ Гън: Маверик“ беше отложен за 2022 г., „Клифърд, голямото червено куче“ е сред малкото продукции на Paramount, които ще достигнат до големия екран през тази година. Около половината от критиците препоръчват филма, който е базиран на популярна серия от детски книги.

„Белфаст“ на Focus Features на Comcast също получи широка премиера в Съединените щати този уикенд. Лентата, която разказва за детството на момче в края на 60-те години, получи препоръка от 87% от критиците според Rotten Tomatoes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още