Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Летище Schiphol пробно въвежда по-бърза лента за пътници с малко багаж

От началото на юли летището ще започне пробно рационализиране на обработката на пътници само с чанти за лаптоп, малки раници и ръчни чанти

Летище Schiphol пробно въвежда по-бърза лента за пътници с малко багаж

Снимка: news.schiphol.com

Летище Schiphol в Амстердам планира да даде на пътуващите с малко или никакъв багаж по-бърза лента за проверка по сигурността. Намерението на летището е реакция на контролните пунктове, задръстени с все повече пасажери само с ръчен багаж, коментира Bloomberg.

От началото на юли летището ще започне пробно рационализиране на обработката на пътници само с чанти за лаптоп, малки раници и ръчни чанти, посочва се в изявление. Табели на пунктовете за проверка ще насочват хората към отделен вход за „Само малки чанти“, като служители на летището ще определят дали багажът наистина е подходящ за по-бързата лента.

Още по темата
Летищата засилват усилията си за облекчаване нарастващите трудности при пътувания. Заради по-строгите мерки за сигурност проверките станаха по-тромави и все повече хора предпочитат ръчен багаж вместо чекиран, за да избегнат допълнителни разходи и чакане на багажните ленти. Това изисква ресурси за всички пътници, дори за тези, които пътуват с малко багаж.

Schiphol води публичен спор с най-големия си ползвател - KLМ, холандската част от Air France-KLM Group, след като през майските празници допусна дълги опашки на пунктовете за проверка. Закъсненията са стрували „няколко милиона евро“, каза KLM миналия месец, добавяйки, че „напразно“ от известно време е призовавала управлението на Schiphol да предприеме адекватни мерки.

Този опит ще ускори процеса на качване на пътниците с по-малко багаж в самолетите, което от своя страна ще допринесе за по-плавната работа на летището“, казат от Schiphol. “Тези дни заради цените и удобството все повече хора избират да пътуват само с ръчен багаж, което води до повече работа на пунктовете за проверка на сигурността“, допълва се в съобщението.

Пробният период започва на 1 юли и ще продължи през лятото. След това летището ще прегледа резултатите и ще реши как да процедира.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Carlsberg очаква 15% срив на оперативната си печалба за годината